Posted by: thomaslundsgaard | oktober 1, 2007

Beirut – The Flying Cub Cup; Underworld – Oblivion with Bells

Oblivion with Bells

Beirut – The Flying Cub Cup

Det sidste stykke tid har været lidt sløvt, hvad angår gode udgivelser – hvilket har sine fordele, bl.a. at jeg fik tid til at opdage Beiruts nyeste. Jeg skaffede mig den på baggrund af en fornem anmeldelse, hørte den et par gange, blev enig med mig selv om at den ikke være noget særligt, og småglemte den…og hev den egentlig kun frem nogle flere gange, fordi jeg ikke havde så meget andet at høre. The FLying Cup Cub er en grower – sangene minder meget om hinanden – samme valsede 3/4-takt, omtrent samme tempo, samme instrumentering – så de små detaljer, de små lækkerier der virkelig gemmer sig, dukker først op på trejde eller syvende gennemlytning. Men langsomt og sikkert bliver man slæbt med til Beirut-fest – et eller andet sted på Balkan, midt i en stort hornorkester, en mandolinspiller, og Zach Condons mørke, småsørgmodige stemme i midten af det hele. Det er ikke helt festligt, ikke helt melankolsk, et sted midt i mellem – men superfedt.

Underworld – Oblivion with Bells

Udover at være den sejeste albumtitel siden Mogwais Happy Songs for Happy People, er den også overraskende dækkende for albummets indhold – dyster, progressiv electronica med små, sirlige melodistykker der gennemtrænger mørket. Der er ikke nogen episk, Born Slippy-agtig trance-hymne gemt noget sted – tempoet bliver aldrig superhøjt, trommerne brager aldrig helt igennem, Karl Hyde bliver oftest gemt bag et lag af vocoders. Nogle steder – Ring Road, Boy Boy Boy – lyder de mest af alt som Depeche Mode, andre steder bare som rar, tilbagelænet og ambient trance til for- og efterfester.


Responses

  1. […] ja, læs min tidligere post og få så fat p åThe Flying Club Cup – det er det billigste alternativ til en månedlang […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: