Posted by: thomaslundsgaard | september 16, 2007

Don deLillo – Underworld (2)

Jeg blev rent faktisk færdig. Meget, meget længe siden det har taget mig over en måned at komme igennem en enkelt bog – men når der nu sker så pokkers mange andre ting, der kommer lektier og andre datalogi-ting, og Underworld i øvrigt heller ikke er en pageturner, så tager det sin tid. Men jeg kom ud på den anden side, og bestemt en god læseoplevelse rigere.

Ok, de sidste 400 sider holder ikke helt tempoet, skønheden og det sproglige niveau fra de første 400. Der er ikke så mange passager hvor man imponeres over deLillos beskrivelser og sidder tilbage med et lille smil på læben over, at noget kan være så elegant skrevet – de er der stadig, stykkerne, men det er længere i mellem dem. DeLillo holder ganske konsekvent den fragmenterede stil hele bogen igennem – der er ikke skyggen af et gennemgående plot, højest nogle temaer der glider ind og ud mellem hinanden, nogle samtaler der glider ind og ud af hinanden, nogle personer der glider ind og ud af hinanden…det er gennemført, og til tider virker det – andre gange virker det ikke, og så ville en historie at klynge sig fast til være lidt rar.

Men en anbefaling, uden tvivl, især hvis man har tid til at få læst mere end 20 sider om dagen. Nu vil jeg enten kaste mig over noget gedigen fantasy eller Truman Capotes “In Cold Blood”. Eller noget Douglas Coupland. Eller noget lyrik?


Responses

  1. Aye-aye.. Flere sinistre læse-dèja-vu’er? 😮 Uh, jeg har købt en skummelsjov bog i et sært book-sted ved en kanal her. Har vist læst ti sider so far, men det er ikke rigtig til at koncentrere sig, når man er ret fraranet sit personlige rum (XD) og der er alle de der iltre italienere med 117 decibel på, oftest. :s
    Now you bog.. eh, know!
    ❤ Amÿ


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: